Окоп може по кілька разів на день переходити з рук у руки після кривавих боїв, іноді рукопашних, – Зеленський про Бахмут

Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Конгресі США розповів про ситуацію в Бахмуті – у США він вирушив одразу після відвідин цього міста, за яке вже кілька місяців тривають жорсткі бої.

Так, глава держави передав Конгресу Сполучених Штатів Америки, членам Палати представників і сенаторам бойовий прапор від бійців із Бахмута.

“Учора, перед поїздкою сюди, у Вашингтон, я був на передовій, у нашому Бахмуті. У нашій фортеці на сході України, на Донбасі, яку російські військові та найманці штурмують безперервно з травня. Атаки щодня й щоночі. Але Бахмут стоїть”, – цитує главу держави його пресслужба.

Президент нагадав, що ще минулого року в Бахмуті жили 70 тисяч людей, а вжез араз там лишилися одиниці цивільних.

“Там немає місця, яке не було б полито кровʼю. Там не буває години, коли не звучав би страшний гуркіт артилерії. Там один окоп може по кілька разів на день переходити з рук у руки після кривавих боїв, іноді рукопашних. Але український Донбас стоїть”, – сказав президент.

“Російська армія використовує проти Бахмута та інших наших прекрасних міст усе, що може. Перевага окупантів в артилерії дуже відчутна. У них у рази більше снарядів, ніж є в нас. Вони використовують у рази більше ракет та авіації, ніж ми будь-коли мали. Але наші сили оборони стоять. І ми всі пишаємося ними”, – наголосив глава держави.

Читайте також:
“Україна жива та б’ється”: Зеленський виступив перед Конгресом США. КЛЮЧОВІ ТЕЗИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна