СБУ оголосила підозру ексрегіоналу Дмитру Святашу – він закликав отримувати паспорти РФ

За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру колишньому народному депутату, який публічно підтримав російську збройну агресію проти України. Зловмисником є представник харківського осередку Партії регіонів – від цієї політсили він п’ять разів обирався до українського парламенту.

Про це в четвер, 22 грудня, повідомляє пресцентр СБУ.

У дописі не вказане ім’я підозрюваного, але на опублікованому фото зображений колишній народний депутат від ПР Дмитро Святаш.

Після початку повномасштабного вторгнення він виступав на підтримку країни-агресора та виправдовував захоплення частини східних і південних районів України.

За даними слідства, у серпні цього року фігурант опублікував на своїй офіційній сторінці в одній із соцмереж пропагандистський пост. У дописі закликав мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької та Харківської областей підтримати загарбників та оформлювати російські паспорти.

Таким чином зловмисник “гарантував” громадянам лояльне відношення з боку агресора, а також обіцяв “списання” кредитних зобов’язань.

Крім цього, Святаш переконував про нібито регулярне надходження “гумдопомоги” з Росії до захоплених районів України та “відновлення” зруйнованої інфраструктури.

За оперативними даними, щоб уникнути правосуддя за вчинені злочини зловмисник втік до РФ.

На підставі зібраних доказів українські правоохоронці підозрюють фігуранта за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Наразі колишнього нардепа оголошено у розшук. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Дмитро Святаш

Нагадаємо, ще у 2019 році Дмитру Святашу повідомили про підозру за фактом незаконного відчуження понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративних прав трьох українських компаній.

За матеріалами СБУ у серпні 2022 року заарештовано активи Святаша на суму 600 млн грн. У подальшому їх передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Читайте також:
Екснардеп Святаш із родиною втік у Росію та отримав громадянство РФ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна