“Мав досвід організації виборів в Україні”: кого окупанти призначили “сенаторами” від окупованих територій

Російські окупанти призначили представників у Раду федерації від так званих “нових регіонів РФ” – тимчасово окупованих територій України, про “приєднання” яких із помпою оголосили в жовтні.

Із кандидатурами всі “нові регіони” визначилися у вівторок, 20 грудня, хоча доти не називали своїх “представників” упродовж понад півтора місяця, відколи в Радфеді встановили прапори окупованих територій, які Кремль оголосив “приєднаними” до Росії.

Серед новопризначених “сенаторів” – зрадники України, дехто з яких навіть обіймав високі посади в органах державної влади. Прізвища цих осіб наводить, зокрема, російський пропагандистський ресурс “Коммерсант“.

Донецька область:

  • Олександр Ананченко, 1966 р.н., громадянин України, з 2018 року до червня 2022-го обіймав “посаду” так званого “прем’єр-міністра ДНР”. До 2014 року працював у бізнес-структурах олігархів з орбіти Партії регіонів: Сергія Курченка, Едуарда Прутника, Олександра Януковича тощо.
  • Наталія Ніконорова, 1984 р.н., громадянка України, так званий “міністр закордонних справ ДНР”. До 2012 року працювала у Верховній Раді, помічником нардепів Святослава Піскуна і Геннадія Москаля. За даними деяких ЗМІ, коханка ватажка “ДНР” Дениса Пушиліна.

Луганська область:

  • Ольга Бас, 1964 р.н., громадянка України, “голова адміністрації глави ЛНР”. До 2014 року працювала суддею райсуду Луганська та суддею апеляційного суду на Луганщині, викладачкою української Національної школи суддів.
  • Дар’я Лантратова, 1984 р. н., громадянка РФ, москвичка, заступниця генсека партії “Єдіная Россія”.

Запорізька область:

  • Дмитро Ворона, 1980 р. н., громадянин України, в окупованому Криму очільник так званої “корпорації розвитку Республіки Крим”, радник глави окупаційної адміністрації півострова Сергія Аксьонова. З 2006 року, коли був призначений заступником міністра охорони навколишнього середовища, робив кар’єру в урядових структурах України. У 2010-му – заступник міністра внутрішніх справ, з грудні 2010-го – голова Державної міграційної служби України, з квітня 2011-го – заступник міністра внутрішніх справ — керівник апарату МВС, з березня 2012 року – заступник міністра юстиції. У 2013-2014 роках був головою Державної реєстраційної служби України.

Херсонська область:

  • Костянтин Басюк, 1966 р. н., громадянин РФ, до 1998 року працював в органах КДБ СРСР і ФСБ Росії. Як пишуть російські “біографи”, росіянин і кадебіст Басюк “має досвід організації виборчих кампаній в Україні” (у Верховну Раду, парламент АРК, міських голів Херсона і Сімферополя). Останнім часом керував антикризовими проєктами в нафтохімічній промисловості РФ. Голова ради директорів АТ “Хабаровський аеропорт”.

Читайте також:
У РФ набирають обертів процеси, які можуть закінчитись розвалом федерації, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна