Глави МЗС держав G7 домовилися посилювати ППО України

Очільники МЗС держав G7 під головуванням міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок провели 22 грудня віртуальний обмін думками, насамперед щодо ситуації в Україні та подальшої допомоги їй.

Про це Бербок повідомила журналістам у Берліні, передає “Укрінформ“.

“Як G7, ми сьогодні ще раз абсолютно чітко заявили: ми не припинимо підтримку України – ні протягом свят, ні в новому році – доти, доки Росія веде цю незаконну, жорстоку загарбницьку війну”, – наголосила пані міністр.

Пріоритетом, за її словами, нині є посилення протиповітряної оборони України, “адже кожна ракета, яка влучила, означає менше світла для українців”.

“Тому ми погодилися сьогодні під час віртуальної зустрічі G7 інтенсифікувати наше співробітництво в галузі ППО, адже протиповітряна оборона рятує життя”, – сказала Бербок.

Ідеться, уточнила вона, як про постачання систем ППО, так і боєприпасів до них.

Дипломатка нагадала, що Німеччина вже передала Україні першу високотехнологічну сучасну установку Iris-T, а також САУ Gepard. Вона привітала рішення уряду США забезпечити ЗСУ системами Patriot.

“Ми ще раз подивимося, що ще ми можемо зробити на додаток до цього”, – додала Бербок.

Крім того, за її словами, важливо темою є “зимова” допомога, яку також треба посилювати. “Кожен генератор, кожен трансформатор, кожна ковдра, паливо – все це рятує життя”, – підкреслила глава німецького МЗС.

У 2022 році ФРН головувала в групі G7.

Читайте також:
Зеленський виступив на зустрічі G7: головні тези

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна