Ексглава “Роскосмосу” Рогозін потрапив під обстріл у ресторані Донецька: отримав поранення у сідницю

Російські пропагандисти повідомляють, що в Донецьку був обстріляний ресторан “Шеш-Беш”, де саме відзначав свій день народження колишній керівник “Роскосмосу” Дмитро Рогозін, який внаслідок цього отримав незначні поранення.

Як стверджує російська агенція “РИА Новости” з посиланням на помічника Рогозіна, загрози його життю немає.

За даними телеграм-каналу “База“, колишній посадовець, який нині очолює “інспекторську групу “Царські вовки”, отримав осколкові поранення м’яких тканин голови, лівого стегна і сідниці.

Також поранений так званий “глава уряду ДНР” Віталій Хоценко, а його охоронець і ще одна особа загинули.

Шеш-беш-1 Шеш-беш
<
>

21 грудня Рогозіну виповнилося 59 років.

Він керував держкорпорацією “Роскосмос” із травня 2018 року, а в липні 2022-го був звільнений з цієї посади. Невдовзі Рогозін заявив, що вирушає “у зону спеціальної військової операції, де очолить таку собі “експертну групу” з метою надання військово-технічної допомоги підрозділам російської армії.

Дмитро Рогозін

Напередодні проведення псевдореферендумів щодо приєднання до Росії тимчасово окупованих територій Запорізької й Херсонської областей та ОРДЛО в російських каналах з’являлися повідомлення про те, що Рогозін очолить новий “Кримський федеральний округ” РФ, у який мали увійти “новоприєднані” території та окупований з 2014 року Крим.

Втім, такого призначення так і не відбулося.

Читайте також:
Twitter заблокував акаунт голови Роскосмосу, що закликав “покінчити з Україною”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна