Зеленський і Байден обговорять, як може завершитися війна, – Кірбі

Президент США Джо Байден запросив Володимира Зеленського у Вашингтон, оскільки вважає, що війна в Україні вийшла на новий етап.

Про це заявив сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі в ефірі CNN.

“Президент [Байден] справді вірить, що оскільки ми наближаємося до зими, оскільки ми вступаємо в нову фазу цієї війни, агресії містера Путіна, – це хороший час для двох лідерів, щоб сісти віч-на-віч і поговорити”, – зазначив Кірбі.

Очікується, що переговори президентів України та Сполучених Штатів будуть зосереджені на продовженні військової й економічної допомоги США разом зі збереженням санкцій проти Росії та подальшою підтримкою українського народу.

Окрім того, як спрогнозував Кірбі, президенти обговорять, як може закінчитися війна (як зауважує CNN, це “чутлива тема, яка є предметом певних розбіжностей між західними лідерами”).

“Я не сумніваюся: вони говоритимуть про те, що президент Зеленський називає “справедливим миром” – як це виглядає, які його компоненти і як ми допоможемо Україні досягти цього.

Очевидно, що Путін зараз не зацікавлений у дипломатії. Навпаки – він зацікавлений у вбивстві більшої кількості цивільних українців“, – зауважив Кірбі.

Як писала “Новинарня“, 21 грудня президент України Володимир Зеленський здійснює візит у Сполучені Штати Америки – свій перший закордонний візит від моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року.

Очікуються двосторонні перемовини Зеленського з президентом США Джо Байденом, виступ перед Конгресом та підсумковий брифінг.

США мають оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на суму близько $1,8 млрд, включно з системами ППО Patriot.

Читайте також:
“Це такий натяк”: захисники Бахмута передали Зеленському прапор для Конгресу США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна