Заступник Єрмака Татаров пропхав у Бюро економічної безпеки двох “своїх людей”

Заступник керівника офісу президента України Олег Татаров через призначення “своїх кадрів” бере під контроль Бюро економічної безпеки.

Про це заявив громадський активіст, голова ГО StateWatch Олександр Лємєнов.

Він розповів у фейсбуці, що 20 грудня відбулося перше засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань недоотримання бюджетом коштів, на якому “вирішили розібратися, чим займається БЕБ”.

За його словами, на засіданні виступали члени Ради громадського контролю при БЕБ та нардепи зі складу ТСК. “Зауваження стосувалися непрозорості конкурсних відборів, впливу різних «смотрящих», призначення на посади чорт знає кого”.

“Найбільше вразило те, як цинічно офіс президента, а точніше, заступник Єрмака Олег Татаров запхав двох своїх соратників в Бюро. Тепер це вже офіційна інформація”, – зазначив Лємєнов.

Антикорупційний активіст повідомив про них таке:

“До БЕБ на посаду заступника глави був призначений Віталій Гагач. Це прокурорський чин із Запоріжжя. Призначений без конкурсу, бо вивчав його гарну біографію і сподобався на співбесіді. Однак [голова Бюро економічної безпеки Вадим] Мельник не зміг згадати, яка причина звільнення колишнього прокурора з органів. Наскільки відомо, там справа у непроходженні атестації.

Що цікаво, глава ТСК по БЕБ Ярослав Железняк запитав в очільника Бюро про нього (Гагача) через призму не просто зв’язку, а кумівства з Татаровим. І хотів дізнатися, звідкіля ж Мельник взяв резюме Гагача. Відповіді ми не отримали.

Друга цікава персона в БЕБ – ексглава Головного слідчого управління (ГСУ) МВС часів Януковича Микола Чинчин. Нагадаю, він був люстрованим, адже підпадав під дію Закону «Про очищення влади». Проте славнозвісний ОАСК, який ліквідували лише днями, свого часу скасував це обмеження. Чинчин [пройшов на посаду] по конкурсу, законодавчо встановлених обмежень не має, працює аналітиком. Мельник Чинчина знає давно “по роботі”.

А, забув додати, Чинчин – це найближчий соратник по МВС того ж таки Олега Татарова під час “Євромайдану”, який вони інтенсивно “відпрацьовували” в інтересах Януковича”, – додав Лємєнов.

Читайте також:
Затриманий ексначальник УСБУ Харківщини Дудін звинуватив Єрмака і Татарова в роботі на ФСБ

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна