У Росії оголосили про збільшення армії на третину та нове угруповання на півночі

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що потрібно збільшити російську армію до 1,5 млн військовослужбовців, підвищити граничний вік призову та збільшити кількість контрактників в РФ.

Про це він сказав під час виступу на колегії міноборони Росії в середу, 21 грудня.

За словами глави МО країни-агресора, чисельність збройних сил РФ необхідно довести до 1,5 млн військовослужбовців, із них 670 тисяч мають становити військовослужбовці за контрактом.

Варто зазначити, що 25 серпня 2022 року президент Путін підписав указ, яким штатна чисельність ЗС РФ визначено в кількості 2,039 млн осіб, у тому числі 1 150 628 військовослужбовців. Він набирає чинності з 1 січня 2023 року. Контрактників в армії РФ орієнтовно 405 тисяч.

Таким чином, заплановано зростання армії РФ більш як на 30%.

При цьому глава МО РФ доручив ще до кінця 2022 року довести кількість контрактників до 521 тис. з урахуванням заміни в угрупованнях мобілізованих і комплектування нових формувань.

Шойгу додав, що в Росії планують поетапно збільшити вік призову громадян на строкову службу з 18 до 21 року, а граничний – підвищити до 30 років.

У тому ж виступі Сергій Шойгу заявив, що РФ має створити угрупування військ на кордоні з Фінляндією через вступ цієї країни та Швеції в НАТО, передає урядова інформагенція “РИА Новости“.

“З огляду на прагнення НАТО наростити військовий потенціал поблизу російських кордонів, а також розширити Північноатлантичний альянс за рахунок Фінляндії та Швеції, потрібне вжиття заходів у відповідь щодо створення відповідного угруповання військ на північному заході Росії”, – сказав Шойгу.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що згоден із пропозиціями Шойгу щодо “подальших структурних змін у збройних силах РФ”.

Читайте також:
У Путіна збрехали, ніби він був на фронті в Україні (насправді – в Ростові)

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна