Справа росіянки Биковської, яка закликала чоловіка ґвалтувати українок, передана до суду

Служба безпеки України завершила розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянки РФ, яка закликала свого чоловіка – військовослужбовця ЗС Росії Романа Биковського – ґвалтувати українських жінок.

Про це повідомляє проєкт “Радіо Свобода” “Схеми“.

Служба безпеки України за процесуального керівництва Офісу генпрокурора завершила досудове розслідування. Ользі Биковській повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни.

Як встановили правоохоронці, “громадянка Російської Федерації, на ґрунті особистої неприязні до українського суспільства та зневаги до українських жінок, закликала свого чоловіка – військовослужбовця окупаційної армії Російської Федерації, підрозділи якого перебували на території Херсонської області, ґвалтувати українських жінок, які перебувають в умовах тимчасової окупації”.

Правоохоронці встановили в її діях порушення ч. 2 ст. 27 Конвенції про захист цивільного населення під час війни та Женевських конвенцій в частині, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Стаття про порушення законів та звичаїв війни передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

За даними “Схем”, дружину окупанта оголосили у державний, міждержавний та міжнародний розшук, а також заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який може бути застосований після її затримання.

Згідно з даними джерел “Схем” серед правоохоронців, йдеться про громадянку РФ Ольгу Биковську. Раніше журналісти ідентифікували подружжя Биковських, фрагмент розмови яких у квітні 2022 року перехопила СБУ. У ньому 27-річний десантник Роман Биковський із території України спілкувався з дружиною Ольгою, яка, сміючись, заохочувала чоловіка “ґвалтувати українських баб”. Подружжя з Орловської області РФ.

У розмові з журналістами “Радіо Свобода” Биковський заявив, що голос на записі СБУ – не його. Хоча його голос – такий же, як на записі правоохоронців.
Голос Ольги Биковської також повністю співпадає з голосом на опублікованому українською спецслужбою аудіозаписі.

Під час розмови з журналістами вона повідомила, що її чоловік перебував у Севастополі та лікувався у шпиталі після поранення.

Після цього Биковська перервала розмову та скидала подальші дзвінки. На повідомлення у соціальних мережах ані Роман Биковський, ані його дружина більше не відповіли. Після розмови Ольга взагалі видалила сторінку “Вконтакте”.

Читайте також:
Не ґвалтівники й убивці, а “вєжлівиє люді”: СБУ перехопила методичку ФСБ про висвітлення “спецоперації” в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна