Лідер Китаю прийняв у Пекіні Медведєва й заявив, що виступає за переговори між Україною й РФ

Лідер КНР Сі Цзиньпін під час зустрічі з колишнім президентом Росії, заступником голови ради безпеки й оборони РФ (тобто президента Путіна) Дмитром Медведєвим у Пекіні сказав, що Китай хотів би бачити переговори щодо України.

Про це з посиланням на Bloomberg пише “Європейська правда“.

Сі підкреслив, що його адміністрація “активно просуває мир і переговори” щодо війни в Україні.

“Китай сподівається, що сторони зможуть залишатися раціональними і стриманими, проводити всебічні переговори і вирішувати взаємні проблеми безпеки політичними методами”, – зазначив очільник КНР.

Китай уникає критики Росії у зв’язку з війною в Україні. Пекін підписав комюніке листопадового саміту G20 в Індонезії, в якому йдеться про те, що “більшість членів G20 рішуче засудили війну в Україні“, але продовжує утримуватися від того, щоб називати її війною.

У листопаді Сі Цзіньпін заявив канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, що він проти застосування ядерної сили в Європі, наголосивши на бажанні Пекіна утримати війну Росії в Україні від ескалації.

Цього місяця Цзиньпін використовував переговори з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем щоб закликати до зусиль із врегулювання кризи.

Читайте також:
Як Мао. З’їзд КПК переобрав Сі Цзиньпіна на другий термін і закріпив у програмних документах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна