Сенат США збільшив пакет допомоги Україні та союзникам до $45 млрд

Комітет з питань бюджетних асигнувань Сенату США оприлюднив повний законопроєкт щодо держбюджету США на 2023 фінансовий рік, який передбачає зокрема збільшений пакет допомоги Україні й союзникам у розмірі майже $45 мільярдів.

Про це повідомлено на сайті комітету, передає 20 грудня “Укрінформ“.

“Законопроєкт передбачає надання екстреної допомоги Україні та нашим союзникам по НАТО в розмірі $44,9 мільярда”, – зазначено в повідомленні.

Розмір нового пакета реагування США на вторгнення Росії в Україну перевищує запит адміністрації Байдена, поданий у листопаді – тоді він становив трохи більше $37 мільярдів.

У Білому домі привітали цей крок законодавців, підкресливши важливість того, що уряд мусить мати змогу реагувати на виклики, зокрема й щодо ситуації в Україні.

“Ми вітаємо додаткове фінансування, яке допоможе нам продовжувати підтримку України”, – сказав у вівторок під час телефонного брифінгу координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Як відомо, основний бюджетний законопроєкт разом із пакетом підтримки України і союзників розглядатиметься Палатою представників і Сенатом США цього тижня. Якщо законодавці не ухвалять ці проєкти законів до 23 грудня, їх розгляд відбуватиметься уже в Конгресі наступного скликання, коли Палату представників контролюватиме Республіканська партія (зараз у нижній палаті – більшість демократів, однопартійців президента Джо Байдена).

Читайте також:
“Це такий натяк”: захисники Бахмута передали Зеленському прапор для Конгресу США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна