“В бой готов “Сарматушка”: російська армія лякає ядерним ударом через ідіотську пісню

У Росії відбулася прем’єра музичного кліпу, в якому російська пропаганда в “народному стилі” лякає світ стратегічним ракетним комплексом 5-го покоління “Сармат” (“Сатана-2”) із міжконтинентальною балістичною ядерною ракетою.

На відео і пісню “Сарматушка” ввечері 19 грудня звернула увагу журналістка та культурна оглядачка Лєна Чиченіна.

“Вибачайте, що проти ночі, але це потрібно бачити. Сьогодні вийшло музичне відео заслуженого артиста Росії, першого заступника голови комітету з питань культури Державної думи РФ Дениса Майданова “Сарматушка”. Текст написав колишній голова Роскосмосу Дмітрій Рогозін“, – зазначила журналістка.

“Російська, даруйте, культура повним ходом готує свою аудиторію до ядерного апокаліпсису”, – зауважила вона.

У кліпі задіяно хор та оркестр російської армії, навчально-науковий центр ракетних військ стратегічного призначення (РВСН) ім. Петра Великого, показано кадри запуску “Сармата”. В недолугому тексті пісні містяться прямі погрози Україні, США, блоку НАТО тощо.

Цитата з пісня:

“Эх, Россия-матушка, в бой готов «Сарматушка».
Верь нам, с красным знаменем ба-бу-шка.
Из России-матушки вдаль глядят “Сарматушки”
на Соединенные Штатушки”.

Також у пісні звучать твердження: “Перемоги нет – одна зрадушка” і заклик: “Заряжай, Іванушка!”.

Закінчується кліп погрозою президента Путіна: “Якщо кимось буде прийнято рішення знищити Росію – тоді в нас виникає законне право відповісти. Так, для людства і світу це буде глобальна катастрофа. А навіщо нам такий світ, якщо там не буде Росії?”

Коментуючи відео, Чиченіна нагадала епізод із роману “Дня опричника” Володимира Сорокіна – “книгу, яка не просто пророча, а таке враження, що росіяни в неї просто переселяються”: “2028 рік, країна ізольована й поринула в часи Івана Грозного. Ознаки сучасного життя (машини, мобільні телефони) поєднуються з архаїкою типу публічних страт і застарілої лексики. Всі ненавидять Америку. В опричників є обряд: прийняти новомодний наркотик і уявляти, як летять на драконах вбивати американців. Після цього – оргія в басейні”.

Читайте також:
Путін: Загроза ядерної війни зростає, але РФ не ударить першою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна