Гранатомети і “гради”: на Чернігівщині СБУ виявила схрони з російською зброєю

Служба безпеки України в результаті контрдиверсійних заходів у прикордонних районах Чернігівської області виявила нові схрони з російськими засобами ураження.

Про це у вівторок, 20 грудня, повідомляє пресцентр СБУ.

Приховані арсенали російські військові залишили під час втечі з північних регіонів України в ході контрнаступу Сил оборони.

Серед вилученого – десятки ящиків з реактивними снарядами і зарядами для протитанкового озброєння.

Так, в одному із населених пунктів Менської територіальної громади виявлені майже 300 артилерійських боєприпасів, зокрема до реактивних систем залпового вогню “Град”.

У лісосмузі поблизу Чернігова знайдені понад 100 одиниць зарядів до ручних протитанкових гранатометів.

У Чернігівському районі на колишньому блокпосту російських загарбників виявлений танковий кулемет Калашникова та понад 1,5 тис. набоїв до нього.

Під час оперативно-профілактичного відпрацювання Корюківського району в покинутій будівлі знайдені реактивна протитанкова граната РПГ-26 і майже 300 набоїв різного калібру.

Усі вилучені бойові засоби ураження передали підрозділам Збройних сил України.

Читайте також:
СБУ назвала організаторів депортації українських дітей-сиріт до Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна