Оголосили переможців Книги року ВВС

BBC News Україна оголосила переможців премії Книга року BBC-2022. Книжкою року цьогоріч стала “Танці з кістками. Медичний трилер” від MED Goblinа Андрія Сем’янківа, що вийшла у видавництві “Віхола”.

Про це повідомили ВВС у п’ятницю, 16 грудня.

Премію у номінації “Дитяча Книга” отримав твір “Примари чорної діброви” від Андрія Бачинського, що вийшла у Видавництві Старого Лева.

У номінації “Есеїстика”, у якій, як зазначили в журі премії, точились найзапекліші бої, перемогла книга “Дикий Захід Східної Європи” від журналіста Павла Казаріна.

Кожен з переможців отримає грошову премію. Книгу року ВВС підтримує Культурна програма Європейського банку реконструкції та розвитку.

Попри війну, BBC News Україна вирішили не відмовлятися від проведення одного з найстаріших українських книжкових конкурсів.
Редактора української служби Марта Шокало пояснила, чому:

“Цього року нашому конкурсу виповнюється 18 років. І попри війну книжки в Україні видаються. За ці роки ми нагородили близько 30 письменників і письменниць. Ми стали однією з найочікуваніших і найвпливовіших книжкових премій в Україні. І тому ми з нашим журі вирішили не зупинятися навіть попри повномасштабну війну. Бо українська література зараз потребує нашої підтримки, як ніколи”. 

До журі Книги року ВВС, окрім Марти Шокало, входять: літературознавиця Віра Агеєва, телеведучий Вадим Карп’як, політтехнолог Віталій Чепінога, а також колишня журналістка BBC News та письменниця Світлана Пиркало, яка ініціювала створення цієї премії.

Минулого року премію Книга Року ВВС отримав письменник Артем Чех за книжку “Хто ти такий”. 

Читайте також:
Оголосили лавреатів премії “Книга року ВВС-2021”. Переможець – ветеран АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна