Військову підготовку у Британії розпочнуть ще понад 19 тис. українців

Із 1 січня 2023 року військову підготовку у Великій Британії пройдуть ще 19 200 українців.

Про це заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, передає “Укрінформ” у четвер, 15 грудня.

“За вісім років війни інструктори з Великої Британії навчили близько 25 тис. наших офіцерів і солдатів, перебуваючи в Україні. Наразі ця робота перенесена у Велику Британію. До Нового року ми закінчуємо підготовку майже 10 тис. військових, а починаючи з 1 січня, ще 19 200 солдатів і офіцерів будуть навчені на території Великої Британії”, – сказав Пристайко.

Він додав, що британська сторона, окрім власних фахівців, залучила представників ще десяти країн до підготовки українських військовослужбовців.

“Я нещодавно відвідував підрозділи, де були офіцери з таких країн, як Австралія і Нова Зеландія. Тобто всі допомагають, а Велика Британія часто виступає координатором цієї допомоги”, – зазначив дипломат.

Посол України поінформував, що під час 5-тижневого навчального курсу британські інструктори вчили цивільних українців, як стати ефективними солдатами і як зберегти життя.

“Але наша взаємодія цим не обмежується. Ми за допомогою наших колег навчали тут багато різних спеціалістів – медиків, військових інженерів. Окрім цього, навчали екіпажі вертольотів.., екіпажі для кораблів, які готові до передачі. Я був на цих кораблях і зустрічався з нашими офіцерами, всі – від матроса, який запускає бойові дрони, і закінчуючи капітанами, пройшли повний курс і готові повністю керувати кораблем”, – запевнив Пристайко.

У відповідь на запитання стосовно спеціалізації військовослужбовців, які почнуть навчання після Нового року, дипломат повідомив, що переважна більшість з них – це солдати піхоти, серед яких вибиратимуть лідерів, які поповнять сержантський корпус і з яких виростатимуть молоді командири.

Читайте також:
Британія запровадила санкції проти 12 військових РФ, а також іранців за удари по енергетиці України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна