СБУ затримала ще одну колаборантку в Ізюмському районі

Служба безпеки викрила ще одну поплічницю ворога в результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області – зловмисницею виявилась колишня очільниця створеного окупантами так званого “Савинского территориального отдела Изюмской военно-гражданской администрации”.

Про це у четвер, 15 грудня, повідомила пресслужба СБУ.

“Серед іншого, вона збирала паспортні дані місцевих жителів та передавала їх до окупаційної адміністрації. Отримані персональні відомості громадян ворог використовував для фальсифікації «результатів» фейкового плебісциту”, – йдеться в пресрелізі.

Після звільнення Харківщини колаборантка намагалась переховуватись на території Ізюмського району, але співробітники СБУ її затримали.

За даними слідства, фігуранткою є місцева мешканка, яка після захоплення частини регіону підтримала загарбників і добровільно вступила до окупаційних органів.

“У лавах агресора вона активно підшукувала «однодумців», яких намагалась залучити до співпраці з агресором. За це пропонувала «посади», російські зарплати і лояльність рашистів”, – наголосили в спецслужбі.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмисниці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
15 бойовиків, затриманих під час контрнаступу, отримали по 15 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна