15 бойовиків, затриманих під час контрнаступу, отримали по 15 років тюрми

15 учасників терористичних угруповань “Л/ДНР”, яких українські військові взяли в полон під час контрнаступу, засудили до 15 років ув’язнення за державну зраду і колабораціонізм.

Про це в четвер, 15 грудня, повідомила пресслужба СБУ.

Ще 15 бойовиків “Л/ДНР” отримали по 15 років ув’язнення: вони з рашистами розграбували елеватори на Херсонщині.  На підставі зібраних доказів суд визнав їх винними за: ст. 111 (державна зрада);  ст. 111-1 (колабораційна діяльність) ККУ”.

За інформацією силовиків, після 24 лютого чоловіки, які проживали на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, добровільно вступили до складу російських угруповань. Серед них були снайпери і гранатометники.

У лавах російської армії вони брали участь у бойових діях проти Сил оборони на Херсонському, Запорізькому, Харківському і Донецькому напрямках.

Також вони за вказівкою Кремля грабували місцеві елеватори і незаконно вивозили українське зерно з тимчасово захоплених причорноморських районів України до Росії.

Бойовики потрапили в полон українських захисників під час контрнаступу на південному та східному фронтах.

Читайте також:
Священник моспатріархату отримав 12 років тюрми, бо “зливав” росіянам позиції ЗСУ в Сєвєродонецьку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна