У Маріуполі окупанти задумали знести цілий квартал міста, але там все ще мешкають люди, – мерія

У тимчасово окупованому місті Маріуполь Донецької області росіяни та колаборанти планують знести цілий квартал поблизу заводу “Азовсталь”.

Про це повідомила пресслужба міської ради у середу, 14 грудня. 

Так, мапу з планами руйнації на базі “Яндексу” оприлюднили російські пропагандистські пабліки. Згідно з ними, у планах знести повністю квартал біля заводу “Азовсталь” у Лівобережному районі міста.

“Це Морський бульвар та вулиця Азовстальська. Там досі живуть мирні жителі. Вони залишаються в напівзруйнованих будинках”, — зазначили там.

Також міськрада пише, що в Маріуполі будинки продовжують стояти без вікон і тепла. Вже навіть пропагандистське телебачення змушене показувати трагедію людей.

«Мешканці будинку по вулиці Азовстальській, 99 вже понад місяць чекають на заміну вікон, світло, газ, воду та опалення. Жителі тримаються з останніх сил. А колабораційна влада ігнорує проблеми», — наголошують там.

Мешканка будинку, яку цитує міськрада, розповіла, що її 82-річна матір замерзає. До її будинку чотири рази приходила комісія, міряла вікна, дивилася батареї. Вони обіцяли все замінити, однак уже місяць нічого не відбувається.

Читайте також:
У Маріуполі у вцілілі квартири заселяють російських будівельників, – Андрющенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна