Суд арештував “Прем’єр Палац” й інші готелі російської “лужниківської” групи, – “Схеми”

Печерський райсуд Києва частково задовольнив клопотання офісу генпрокурора та наклав арешт із забороною відчуження на низку готелів із власності групи VS Energy.

За версією слідства, її контролюють громадяни РФ Олександр Бабаков, Євгеній Гінер та Михайло Воєводін.

Про це в середу, 14 грудня, повідомляє “Радіо Свобода”.

“Відповідно до рішення суду за 12 грудня, копія якого є в розпорядженні редакції “Схем”, слідча суддя Олеся Батрин частково задовольнила клопотання офісу генпрокурора і наклала арешт на статутний капітал у низці компаній, які контролює російська так звана “лужниківська” група, а також на нерухоме майно в Україні”, — йдеться у повідомленні розслідувачів проєкту “Схеми”.

За даними журналістів, йдеться про готелі Premier Palace Hotel, Premier Hotel Rus, Premier Hotel Lybid та Premier Hotel Slavutych у Києві, Premier Hotel Dnister у Львові, Premier Hotel Odessa в Одесі, а також Premier Compass Hotel Oleksandriya в Олександрії. Усі вони входять до мережі Premier Hotels & Resorts.

“У частині встановлення заборони користування цим майном суддя клопотання не задовольнив”, — додали в “Схемах”.

Окрім того, арешт накладений на нежитлові приміщення торговельно-виставкового комплексу “Метроград” та ТРЦ “Метрополіс” у Києві.

У клопотанні зазначалось, що це майно відповідає ознакам, як таке, “що одержане внаслідок вчинення злочину та/або є доходами від такого майна та метою такого арешту є забезпечення зберігання речових доказів та забезпечення спеціальної конфіскації майна”.

Що відомо про “лужниківське” угруповання

11 листопада Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурора Офісу генпрокурора й арештував контрольні пакети акцій підприємств критичної енергетичної інфраструктури “Херсонобленерго”, “Кіровоградобленерго”, “Житомиробленерго”, “Рівнеобленерго” та “Чернівціобленерго”, зазначає Суспільне.

Ними володіють росіяни — олігарх, президент російського футбольного клубу ЦСКА Євгеній Гінер, політик, заступник голови Державної думи Росії та співвласник ЦСКА Олександр Бабаков, а також Михайло Воєводін, який, за даними слідства, є “злодієм у законі” на прізвисько “Міша Лужнецький”.

Слідство вважає, що Бабаков забезпечував лобіювання інтересів злочинної групи, Гінер забезпечував необхідні заходи з фінансування діяльності групи, а Воєводін “організовував силовий супровід” процесів заволодіння активами. У судових матеріалах зазначається, що організатори протиправної діяльності, а також учасники групи компаній VS Energy тривалий час вчиняли та продовжують вчиняти системні заплановані заходи, спрямовані на шкоду та підрив суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України, а також колабораційної діяльності.

22 листопада до енергетичної компанії VS Energy прийшли з обшуками слідчі Служби безпеки України.

30 листопада Державне бюро розслідувань повідомило про підозру заступнику голови Державної думи РФ Олександру Бабакову. Він проголосував за ряд федеральних законів щодо включення Запорізької області та Херсонської області, разом зі Снігурівським та Олександрівським районами Миколаївської області, до складу Росії. Слідчі ДБР встановили, що депутат і раніше підтримував у голосуваннях всі злочинні рішення, пов’язані з воєнними діями проти України та порушенням територіальної цілісності нашої держави.

Бабакову повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:
Реєстрація статуту Лаври не означає її передачу ПЦУ. Просто так співпало, – міністр Ткаченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна