Петиція про вето на закон про “всевладдя будівельної мафії” зібрала 30 тис. підписів за пів доби

Петиція про вето на законопроєкт N5655, котрий призведе до хаотичної забудови міст та знищення історичних пам’яток великими забудовниками, зібрала 30 тис. підписів за пів доби.

Петицію оприлюднили 12 грудня, і станом на ранок четверга, 14, документ зібрав понад 31,5 тисячі підписів.

Автор петиції – Владислав Проценко. 

Протягом 10 наступних днів Зеленський має на неї відповісти.

Зазначається, що напередодні 15 членів комітету Верховної Ради з питань організації державної влади підтримали у другому читанні законопроєкт №5655 про “реформування сфери містобудування”

“Нові містобудівні норми під виглядом лібералізації містобудівної сфери та пришвидшення будівництв фактично розв’язують руки великим забудовникам, яким тепер не доведеться проходити перевірки від органів місцевого самоврядування. Перевірки будівництв та документації за цим проектом можуть бути здійснені приватними фірмами, а роль головних архітекторів міст у цьому процесі значно обмежується. Окрім цього пропонується створити “Містобудівну палату” при Міністерстві розвитку регіонів, повноваження якої дуже схожі з сумнозвісною “Тендерною Палатою”,  -йдеться в документі. 

Автор петиції наголошував, що якщо закон буде прийнятий більшістю депутатів ВР на наступній сесії, !процес хаотичного забудування наших міст і паплюження історичних пам’яток буде пришвидшений”.

Читайте також:
Влада протягнула через ВР скандальну містобудівну реформу в інтересах забудовників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна