“Гауляйтером” окупованого Енергодара став смоленський представник “Росатому” Сєновоз

Російські окупанти призначили в Енергодарі чергового керівника окупаційної “міської адміністрації”: на цей раз ним став представник “Росатому”.

Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

“Пропагандистські канали окупантів в Енергодарі сьогодні публічно представили чергового (здається, вже п’ятого за рахунком) гауляйтера, який очолив “адміністрацію міста”. Цим недалекоглядним бідолахою став працівник “Росатому” Едуард Сєновоз.

Чому бідолахою? Тому що сам факт такого “призначення” в окупованому місті, де щоденно кояться злочини, означає його доєднання до списку військових злочинців. І відповідати за це доведеться неминуче”, – зауважив Орлов.

Він також нагадав, що досвід “попередників” Сєновоза за 9 місяців російської окупації Енергодара свідчить, що кар’єра призначених росіянами “керівників” може бути якщо і яскравою, то в будь-якому разі недовгою і безславною.

“Ну і, безсумнівно, віддамо належне “Росатому” – як виявилося, справжній кузні кадрів злочинців, які вже не приховують своїх злочинних дій на українській землі”, – додав законний міський голова.

Сам Сєновоз у коментарі російському “Інтерфаксу” заявив, що хоч і має досвід адміністративної роботи, але призначення для нього стало несподіванкою. Бо досі він працював генеральним директором сервісної компанії Смоленської атомної станції – ТОВ “Смоленська АЕС-Сервіс”, яку очолював з 2016 року.

Згідно з інформацією з офіційного сайту, компанія входить у мережу російської держкорпорації “Росатом”.

Війська РФ захопили місто Енергодар і Запорізьку АЕС 4 березня.

Читайте також:
Окупанти не пускають на ЗАЕС персонал, що відмовився співпрацювати з “Росатомом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна