“Це питання грошей”: в “Азові” знають, хто стоїть за терактом в Оленівці, та обіцяють помсту

У полку “Азов” кажуть, що знають, хто стоїть за терактом в Оленівці та обіцяють помсту – на це потрібен лише час, терпіння, гроші та зацікавленість певних осіб.

Про це заявив начальник штабу, перший заступник командира полку спеціального призначення “Азов” майор Богдан Кротевич у програмі “Антиподи”.

Так, ведучий Сергій Іванов, серед іншого, запитав офіцера: “Чи чули ви щось від росіян, що могло би свідчити про те, що вони визнають та готували це (теракт в Оленівці – Н.)?”

На це “Тавр” відповів так:

“Ми знаємо приблизно на 90%, хто це зробив. Ситуація в чому? Це була спланована операція (…). Я не знав, що відбулося – дізнався, коли вийшов з полону (…). В мене цим займаються мої розвідники. Ми на 99% відсотків, знаємо, хто це. І ми самі вирішимо це питання. Ось так-от. Абсолютно вирішимо це питання на 100% (…) Цитуючи книгу про Степана Разіна, скажу так: Росія як держава знищила більше росіян, ніж будь-яка держава в світі. Це притаманно росіянам: вбивати одне одного. Тому вирішити питання з тими, хто винен в цьому (в теракті – Н.) – немає проблем. Це питання грошей і зацікавленості деяких… ну не знаю… тих же вагнерівців”, – сказав Кротевич. 

– Вагнерівці самі це можуть зробити за гроші? – перепитав журналіст.

– ПВК – це про гроші. Ідеології чи любові до батьківщини там не може бути, – відповів офіцер. 

– Зрозумів, для них стартапи можуть виглядати по-різному, – зіронізував Іванов.

Кротевич погодився: “Так, тут вони себе і підловлять”. 

Згодом Кротевич також додав: 

“Виконавців (теракту – Н.) ми знаємо. Завжди, у плануванні будь-якої операції, треба мати влучний час для цього. Ми дочекаємося. Ми достатньо терплячі і ми обов’язково дочекаємося моменту, коли ми зможемо це зробити”, – сказав “Тавр” про помсту за теракт в Оленівці.

Передісторія

У селищі Оленівка на Донеччині розташована колонія №120, в якій Російська Федерація утримує частину українських військовополонених, зокрема бійців полку “Азов”, а також цивільних заручників, oj не пройшли так звану “фільтрацію”.

Уранці 29 липня угруповання “ДНР” поширило заяву, нібито ЗСУ вчинили ракетний обстріл колонії. Пропагандисти стверджували, що обстріл був навмисним, прицільно били по бараках, де утримуються полонені українські військові, які “почали співпрацювати зі слідством”. У тюремних бараках начебто загинули близько 50 полонених, близько 70 – поранені.
За словами “заступника міністра інформації ДНР” Даніїла Безсонова, ЗСУ вночі нібито завдали удару по Оленівці із реактивних систем залпового вогню HIMARS. Вранці там розбирали завали і поширили шокуючі відео.

У Генштабі ЗСУ натомість заявили, що “ні українська артилерія, ні ракетні війська відпрацювань по цьому об’єкту не здійснювали”. Збройні сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, “ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів”.

Російські окупанти переслідували “свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні “воєнних злочинів”, а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ на тимчасово окупованій території Донецької області”.

“Туда не снимать!” Вигляд бараку в Оленівці не притаманний ураженню HIMARS, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна