По військовій частині в Брянській області прилетіли ракети. ФОТО, ВІДЕО

доповнено

Губернатор Брянської області РФ Олександр Богомаз повідомив, що вночі було запущено ракету по місту Клинці; він звинувачує у цьому ЗСУ.

Про це повідомив Богомаз у своєму телеграм-каналі. Написали про це і російська служба ВВС та видання “Медуза“.

“Сьогодні вночі ЗСУ здійснили обстріл території міста Клинці. У результаті роботи систем ППО Збройних сил Російської Федерації ракету було знищено, окремі частини потрапили на територію промзони. Постраждалих і руйнувань немає. На місці працюють оперативні служби”, – написав Богомаз.

Місто Клинці розташовані приблизно за 60 кілометрів від кордону з Чернігівською областю України. Згідно з даними з відкритих джерел, у місті дислокований мотострілецький полк ЗС РФ.

За даними місцевих видань, до цього сталася пожежа у селищі Климове, яке розташоване приблизно за 30 кілометрів від українського кордону. Там також знаходиться військова частина і військовий аеродром.

У мережі також поширюють відео удару по військовій частині:

У російських пабліках з’явилося відео з місця вибуху в місті Клинці – на ньому видно величезну вирву і перекинуту бронемашину, ці кадри суперечать словам російського губернатора про те, що ракету збила ППО.

Вирва на відео може свідчити про те, що боєприпас здетонував уже на землі, вразивши військову техніку. На відео видно й іншу гусеничну техніку.

Кадри відео по військовій частині в Клинцях

Zerkalo.io з посиланням на OSINT-розслідувачів повідомляє, що удар припав на стоянку військової техніки (можливо, несправної) міноборони РФ. Зокрема, за даними видання, на відео видно інженерну бронемашину та установку для розмінування УР-77.

Жінка, яка знімає відео, каже, що також “постраждала казарма”.

Ці кадри спростовують слова губернатора Богомаза, який вранці повідомив, що ракету по Клинцях нібито випустили ЗСУ, і що внаслідок прильоту немає ані жертв, ані руйнувань.

Читайте також:
У Брянській області РФ – пожежа, горять резервуари з нафтопродуктами. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна