Російського навідника з Краматорська посадили на 14 років із конфіскацією

До 14 років позбавлення волі засудили жителя Краматорська на Донеччині, який надсилав силовикам РФ фотографії військових об’єктів та місця дислокації українських військових.

Про це 13 грудня повідомила пресслужба обласної прокуратури.

Прокуратура довела, що у травні 2022 року краматорчанин через месенджер відправляв представникові силового відомства Росії інформацію щодо дислокації підрозділів Збройних сил України, Нацполіції та інших військових формувань України в Краматорську.

Чоловік фотографував будівлі поліції, місцевої тероборони та військові об’єкти, а також відправляв геодані і зазначав у листуванні споруди, які, на його думку, треба руйнувати.

Зловмисника затримали під час чергової передачі фотоматеріалів і повідомили про підозру у колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Засудженому призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:
Поліція висунула підозру депутату Держдуми РФ. У нього виявилося 11 квартир у Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна