Із початку дії візового режиму в Україну в’їхало аж 7 росіян

Від початку запровадження візового режиму з Росією до України в’їхало 7 громадян РФ, усі – з гуманітарних підстав.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі “Українській правді” 13 грудня.

“Як повідомляло раніше МЗС, за 4,5 місяці візового режиму було видано 10 віз для громадян РФ. Ми бачимо, що кількість виданих дозволів досить мала, і видаються вони виключно в особливих випадках, коли це пов’язано з гуманітарною складовою.

За наявною в мене інформацією, серед тих осіб, які отримали візу, на в’їзд український кордон перетнуло 7 осіб. Це переважно жінки, а також два чоловіки. При тому що це або люди похилого віку, або ж ті, хто слідував в Україну з метою возз’єднання сім’ї”, – сказав речник ДПСУ.

“Ми і надалі ретельно перевірятимемо всіх громадян РФ, які планують потрапити на територію України”, – додав він.

Демченко також зазначив, що з 24 лютого, коли Росія віроломно напала на Україну, на державному кордоні співробітники ДПСУ забезпечили оформлення понад 26 мільйонів осіб в обох напрямках (станом на кінець листопада).
В силу об’єктивних причин, пасажиропотік знизився у порівнянні з 2021 роком, в тому числі й стосовно перетину кордону іноземцями. На це вплинуло також і закриття пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю, Росією та на придністровському сегменті кордону з Молдовою.

Відносно громадян Росії, які намагалися в’їхати до України через діючі пункти пропуску, була особлива увага.

Україна ввела візовий режим для громадян країни агресора із 1 липня 2022 року.

Читайте також:
79% українців підтримують візовий режим із РФ, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна