Ворог пошкодив ракетами всі українські ТЕС, – міністр

Російські агресори в ході масованих атак ракет та дронів на енергосистему України пошкодили всі українські теплові електростанції.

Про це 12 грудня розповів міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

“Ситуація в енергосистемі залишається складною. Російськими ракетами уражені всі теплові електростанції, знеструмлено 44 високовольтні повітряні лінії”, – заявив він.

Наразі тривають відновлювальні роботи, а також робота над підвищенням потужності атомної генерації задля скорочення дефіциту в енергосистемі.

Останні російські атаки, зокрема обстріли дронами об’єктів енергетичної інфраструктури на Одещині та артилерійські обстріли енергетичного підприємства на Херсонщині, призвели не лише до відключення світла у мільйонів українців, а й до руйнувань важливого енергетичного обладнання.

За словами Галущенка, Україна вже отримує допомогу від наших міжнародних партнерів у вигляді матеріалів та потрібного обладнання, однак щоразу після нових атак потреби знову зростають.

“Наша мета – не тільки оперативно використовувати обладнання для проведення поточних відновлювальних робіт, але і сформувати запас устаткування, яке допоможе швидше відремонтувати енергооб’єкти після наступних обстрілів”, – наголосив міністр.

Читайте також:
МО Британії “буде відкритим” для постачання Україні далекобійних ракет, якщо РФ і далі битиме по цивільній інфраструктурі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.