ВМС України готують екіпажі на додаткові протикорабельні комплекси, – Неїжпапа

Деяка кількість військовослужбовців Військово-Морських сил України станом на зараз проходять навчання та тренування закордоном. Йдеться про, найперше, операторів безпілотних комплексів, берегових протикорабельних комплексів і протимінних систем.

Про це в інтерв’ю “Суспільному” заявив командувач ВМСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

“У нас зараз триває підготовка льотчиків за кордоном, навчання операторів “Байрактарів” та інших безпілотних комплексів, які надходять. Це також оператори протимінних систем і крилатих ракет”, – сказав Неїжпапа.

У відповідь на питання “яке озброєння зараз потрібніше ВМС України”, командувач українського флоту розставив пріоритети так – протимінне обладнання, крилаті ракети із дальністю стрільби 200-300 км, ударні та пошуково-рятувальні вертольоти.

Контр-адмірал Неїжпапа також зазначив, що після надходження “нашого національного ракетного комплексу та іншого озброєння” різниця в потенціалах між ВМС України та Чорноморським флотом РФ зменшилась у 4 рази.

“Найголовніше завдання ВМС ― не допустити враження території України кораблями-носіями крилатих ракет “Калібр”. Це важке завдання, але ми будемо його виконувати», – наголосив керманич ВМСУ.

За його словами, в північно-західній частині Чорного моря після звільнення острова Зміїний утворилась “сіра зона” площею в 25 тисяч квадратних кілометрів акваторії. Рашисти не ризикують тримати в цій зоні свої кораблі, щоб не підставлятись під берегові комплекси ВМСУ.

Але й наш флот також туди зараз не може завести свої кораблі та катери, щоб не заходити в зону ураження ракетних комплексів ЧФ РФ, розташованих на лівобережній частині тимчасово окупованих районів Херсонщини та узбережжі тимчасово окупованого Криму.

Читайте також:
Ракетами Harpoon ЗСУ потопили два кораблі ВМС РФ, а не один, як повідомляли офіційно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна