У російській колонії побили зеків, які виступали проти вербування на війну, – ЗМІ

У російській виправній колонії №4 в Калузькій області РФ, за даними правозахисника Осєчкіна, бійці спецпідрозділу ФСІН та оперативники побили ув’язнених, які відмовилися їхати на війну проти України і не схвалювали відправку на війну інших.

Про це пишуть видання “Медуза” з посиланням на проєкт Gulagu.net Володимира Осєчкіна та сайт “Подъем”. 

Засновник правозахисного проєкту Gulagu.net опублікував фото й відео, як він стверджує, “зі службового архіву ВК-4 УФСІН (УФСВП, служби виконання покарань) по Калузькій області”.

За словами Осечкіна, бійці спецпідрозділу ФСВП і оперативники “вирішили провести “виховну роботу” із в’язнями, які відмовилися їхати для участі у війні проти України через свої переконання і також не схвалювали відправку на війну інших засуджених”.

Губернатор Калузької області Владислав Шапша заявив виданню “Подъем”, що регіональний омбудсмен Юрій Зельников перевірить колонію, про яку повідомив Gulagu.net.

“Обов’язково з’їздить, перевірить. Ми без уваги звернення будь-якого роду не залишаємо”, – заявив Шапша.

Читайте також:
У Ясинуватій окупанти везли зеків на позиції воювати: 20 втекло, трьох впіймали й розстріляли свої ж

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна