Світовий банк до кінця року надасть Україні ще $1,7 млрд

До кінця 2022 року Світовий банк планує надати Україні ще $1,7 млрд. Станом на 8 грудня країна отримала 13 млрд доларів із 17,8 мільярдів, що були мобілізовані.

Про це віцепрезидентка Світового банку Анна Бʼєрде повідомила в інтервʼю “Укрінформу”.

“Решта коштів буде виділена на початку наступного року”, – зазначила вона.

Загалом понад 50 відсотків усієї економічної допомоги, наданої Україні з початку війни, пройшло через Світовий банк.

За словами Бʼєрде, Світовий банк зараз співпрацює з урядом для проведення термінового ремонту критичної інфраструктури, пошкодженої і знищеної російськими обстрілами.

Зараз завершується розробка декількох пакетів фінансування, які допоможуть уряду задовольнити потреби в галузі енергетики, транспорту та охорони здоров’я.

“Ці проєкти масштабовані і зможуть залучати більше фінансування щойно таке з’являється, а також вони розраховані на швидке виділення коштів. З наближенням зими ми продовжуватимемо залучати наші власні кошти та кошти наших партнерів-донорів, щоб допомогти забезпечити безперервність надання основних послуг”, – повідомила віцепрезидентка Банку.

Варто нагадати, що 23 листопада, після серії російських атак на інфраструктуру, Світовий банк мобілізував додаткові $4,5 мільярди на підтримку України. Фінансування дозволить забезпечити потреби України протягом зимового періоду.

Читайте також:
Світовий банк надає Україні майже $530 мільйонів пільгової позики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна