Прем’єр Британії пообіцяв найближчими тижнями Україні ракети ППО малої дальності

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у телефонній розмові з президентом Володимиром Зеленським пообіцяв надати Україні найближчими тижнями різні засоби протиповітряної оборони, включаючи ракети.

Про це 9 грудня повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на пресреліз Даунінг-стріт.

“Інформуючи про нові постачання летальної зброї, прем’єр сказав, що в наступні тижні в Україну прибуде більше зенітних гармат і ракет ППО малої дальності”, – йдеться в повідомленні.

Співрозмовники також обговорили нову хвилю російських атак на критично важливу інфраструктуру в Україні, а президент Зеленський подякував Британії за її вирішальну підтримку у відновленні електроенергії через постачання генераторів.

Сунак віддав належне успіху Збройних сил України, які збили десятки потенційно руйнівних ракет цього тижня. Крім того, він зазначив, що “Кремлю необхідно вивести свої війська, перш ніж можна буде розглянути будь-яку угоду”.

Лідери домовилися знову поговорити найближчими тижнями.

Нагадаємо, 19 листопада Сунак відвідав Київ.

Читайте також:
Ріші Сунак став новим прем’єр-міністром Великої Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна