Пентагон оприлюднив вміст 275-мільйонного пакету збройної допомоги Україні

Міністерство оборони США оприлюднило склад чергового пакету військової допомоги Україні в розмірі 275 мільйонів доларів.

Про це ввечері в п’ятницю, 9 грудня, повідомила пресслужба Пентагону.

За інформацією відомства, до пакета входять:

  • додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS);
  • 80 тисяч 155-мм артилерійських снарядів;
  • обладнання для протидії безпілотним авіаційним системам;
  • засоби протиповітряної оборони;
  • високомобільні багатоцільові колісні транспортні засоби (бронеавтомобілі HMMWV), машини швидкої допомоги та медичне обладнання;
  • близько 150 генераторів;
  • польове обладнання.

“Цей пакет безпекової допомоги надасть Україні нові можливості для посилення її протиповітряної оборони на додачу до критично важливого обладнання, яке Україна ефективно використовує для захисту на полі бою”, – наголосили в Пентагоні.

Цей пакет військової допомоги Україні було виділено в межах схеми Presidential Drawdown Authority (PDA), за якою президент США має право відправляти озброєння без додаткової згоди Конгресу.

За адміністрації Джо Байдена США надали Україні вже на 20 мільярдів доларів безпекової допомоги, з них понад 19,3 млрд доларів – з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

Читайте також:
Обмін ув’язненими: Росія відпустила баскетболістку зі США в обмін на торговця зброєю Бута

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна