Влада не бачить загрози наступу росіян біля Куп’янська

Російські війська регулярно обстрілюють деокуповане місто Куп’янськ у Харківській області, проте загрози наступу росіян на Куп’янському напрямку наразі немає.

Про це надвечір у четвер, 8 грудня, заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

“Лінія фронту змістилася, і основний гарячий напрямок – Куп’янський. Там, нагадаю, під тимчасовою окупацією ще знаходяться 29 населених пунктів. Місто Куп’янськ постійно зазнає обстрілів із реактивних систем залпового вогню й ракетних систем класу С-300.  Сьогодні був ракетний удар поблизу адміністративної будівлі. Є руйнування. Щодо жертв зараз інформації немає”, – сказав голова ОВА.

Синєгубов зазначив, що постійно обстрілюють не лише Куп’янськ, а й Вовчанськ. Адже на півночі області лінія фронту фактично йде по лінії кордону з РФ, а на лінії зіткнення в східній частині йдуть активні бойові дії.

“Наші Збройні сили свої позиції тримають. Жодних загроз наразі щодо можливого наступу на Куп’янському напрямку ми не бачимо”, – зазначив він.

7 грудня речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив: “…На Луганському напрямку, елементом якого є Куп’янський напрямок, росіяни готують контрнаступальну операцію. Ми про це знаємо і активно цьому протидіємо в районі Сватового та інших районах, де вони намагаються контратакувати”.

Читайте також:
У ЗСУ кажуть, що росіяни готують контрнаступ на Куп’янському напрямку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна