“Це не ми почали!” Путін заявив, що ракетні атаки РФ по об’єктах української енергетики – це “помста”

Президент Росії Володимир Путін натякнув, що російські ракетні атаки на українську енергетичну інфраструктуру – це “помста” за дії України.

Про це він говорив у Кремлі на урочистій церемонії нагородження героїв Росії в четвер, 8 грудня, пише “Радіо Свобода“.

“Так, ми це робимо (б’ємо по українській енергетичній інфраструктурі – “Н”). Але хто це розпочав? Хто вдарив по Кримському мосту? Хто підірвав лінії електропередач на Курській АЕС? Хто не дає воду в Донецьк? Припинення водопостачання мільйонного міста – це акт геноциду!” – заявив Путін.

Він також обурено порівняв різницю в реакції світової спільноти на дії Росії та України:

“Варто нам поворухнутися, щоб зробити хід, щойно ми робимо щось у відповідь – шум, галас, тріск на весь Всесвіт. Це не завадить нам виконувати бойові задачі“, – заявив російський лідер.

Напередодні Путін заявив, що війну почала не Росія, а Україна у 2014 році, “коли після перевороту українська влада розпочала війну для придушення волевиявлення людей на Донбасі”.

Читайте також:
Путін: Загроза ядерної війни зростає, але РФ не ударить першою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна