Тарас Чмут виступив у Конгресі США. ВІДЕО

Директор “Міжнародного благодійного фонду “Повернись живим” Тарас Чмут виступив у Конгресі США. 

Промова відбулася у середу, 7 грудня. 

Чмут взяв участь на слуханнях про український волонтерський рух разом із колегами із Фонду Притули, “Razom for Ukraine” та “Blue/Yellow for Ukrainе”. 

Тези виступу поширили комунікаційники Фонду. 

“Наша робота — це всебічна підтримка та забезпечення Сил оборони України технічними засобами для переваги на полі бою — приладами нічного бачення та тепловізорами, безпілотниками, зв’язком, міношуками, транспортом і тисячами одиниць іншої номенклатури. Ми модернізовуємо системи ППО, ремонтуємо Хаммві, першими в Україні отримали ліцензію на закупівлю товарів військового призначеня та у травні цього року придбали турецький ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2″.

“Все, що ми робимо, є результатом жахливої війни, яка щодня забирає десятки, а то й сотні життів, і постійної величезної потреби у дооснащенні наших військових. На війні постійно втрачається техніка та озброєння. І ми мусимо постійно поповнювати ці втрати, поки є люди, у тому числі американці, які захищають Україну”.

“З початку повномасштабного вторгнення “Повернись живим” поглибили свою співпрацю з американськими організаціями, які закуповували та передавали через нашу логістичну мережу тисячі бронежилетів, шоломів, аптечок та іншого необхідного, якого критично не вистачало з 24-го лютого. Саме тому під час цих слухань мені важливо, щоб США виключили Україну з графи «Контроль над злочинністю» Списку контролю за торгівлею. Це дозволить значно швидше передавати вкрай важливе для нас оснащення — наприклад, голографічні приціли”.

Повний виступ Тараса – у відео з 31 хв 13 сек.

Читайте також:
Чмут поїхав у Стамбул і підписав з компанією Baykar меморандум про співпрацю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна