Єврокомісія оголосила зміст 9-го пакету санкцій проти Росії

Єврокомісія підготувала дев’ятий пакет санкцій проти Росії за розв’язану нею війну проти України, який пропонує затвердити країнам-членам.

Про це 7 грудня оголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише “Європейська правда”.

До санкційного списку пропонують додати близько 200 фізичних осіб та компаній, серед яких військові, представники оборонпрому, депутати Держдуми і Ради Федерації, міністри, губернатори й політики.

Ідеться у тому числі про осіб, яких можна вважати відповідальними за цілеспрямовані удари по цивільних цілях, вивезення українських дітей до РФ, вивезення привласненої сільськогосподарської продукції з окупованих територій.

Також Єврокомісія пропонує санкції проти ще трьох російських банків – включно з повною забороною транзакцій Російського банку розвитку регіонів.

Крім того, ЄК запроваджує додаткові експортні обмеження для товарів подвійного призначення – включно з певними хімічними компонентами, нервово-паралітичними речовинами, електронікою та програмним забезпеченням, які можуть бути використані у воєнних цілях, а ще – заходи для ускладнення російського доступу до виробництва безпілотників.

“Ми пропонуємо заборонити прямий експорт до Росії моторів для дронів, як і експорт до третіх країн, як Іран, які можуть постачати дрони Росії”, – зазначила фон дер Ляєн.

Також пакет передбачає блокування ще чотирьох російських телеканалів в ефірі та на всіх платформах.

На додачу, Єврокомісія пропонує додаткові обмеження проти енергетичного й гірничо-видобувного сектору, включно з забороною інвестицій у нові видобувні потужності в Росії.

Читайте також:
Головний прокурор ЄС уже готова розслідувати справи, пов’язані з обходом санкцій проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна