США не перешкоджають Україні розробляти власні засоби для ударів на далекі відстані, — Остін

Сполучені Штати не перешкоджають Україні розробляти власні засоби для удару на великі відстані, які потенційно можуть бути націлені на територію Росії.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє CNN.

“Ми не працюємо над тим, щоб завадити Україні розвивати свої власні можливості”, — зазначив він.

Цей коментар очільника Пентагону з’явився після того, як високопосадовець Держдепартаменту США припустив, що Україна організувала нещодавні удари безпілотників по двох російських авіабазах, прямо звинувативши президента РФ Володимира Путіна у скоєнні воєнних злочинів шляхом завдання ударів по цивільному населенню та інфраструктурі.

Заступниця держсекретаря з політичних питань Вікторія Нуланд заявила CNN, що “ніхто не взяв на себе відповідальність” за удари безпілотників. Але додала, що “український народ неймовірно винахідливий: вони роблять свої власні безпілотники, повітряні та морські, які є неймовірно ефективними”.

Раніше речник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Сполучені Штати не надавали зброї Україні для завдання ударів поза її суверенною територією, а також не спонукали Київ атакувати цілі на території Росії.

Ці слова підтвердив і держсекретар США Ентоні Блінкен, заявивши, що США “не заохочували і не дозволяли українцям завдавати удари всередині Росії”.

Читайте також:
“Дістати покидьків у лігві”: про що може свідчити ураження російських тилових аеродромів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна