Росіяни атакували ракетами С-300 і дронами дві громади Запорізького району

Російські окупанти в ніч на 7 грудня атакували дронами-камікадзе та ракетами С-300 дві громади Запорізького району.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

В одному з сіл зруйновано 2 будинки, ще 8 були пошкоджені. Попередньо відомо про трьох поранених, в тому числі дівчину 15 років.

В іншому селі внаслідок вибуху ракети зруйновано один будинок, ще 10 домівок пошкоджені. Люди не постраждали.

“Жертв і руйнувань могло бути набагато більше, якби сили оборони не збили пів дюжини БПЛА”, — повідомив Старух.

“Не зважаючи на суттєві втрати, ворог активний, як терорист атакує вночі, доки люди сплять. За добу нанесено 54 вогневих удари, з них 43 по 22 мирних містечках і селах: один ракетний удар, два – авіа удари, дев’ять – з РСЗВ і 30 артобстрілів, застосовано БПЛА. Найбільше постраждали Гуляйпільська та Оріхівська ТГ. Вчора вдень поранено п’ятеро: одна жінка у дуже важкому стані.
На жаль, кількість зруйнованого житла буде лише збільшуватись, допоки ми не виборемо перемогу. За добу зафіксовано 39 руйнувань”, – розповів також голова ОВА.

Як повідомили у Генштабі в ранковому зведенні, від російських ракет постраждали житлові будинки та інші цивільні об’єкти міст Краматорськ, Кривий Ріг, а також село Степне Запорізької області.

Читайте також:
Росія після тривалої перерви запустила “шахідів” – ППО ЗСУ знищила всі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна