В РФ створюють єдину електронну базу військовозобов’язаних для мобілізації, – ГУР

У Росії створюють єдину електронну базу даних військовозобов’язаних, щоб контролювати всіх, хто підлягає ймовірній мобілізації на війну проти України.

Про це в понеділок, 5 грудня, повідомляє Головне управління розвідки МОУ.

“В РФ створюють єдину електронну базу даних військовозобов’язаних.  Для цього оцифровуються всі чинні документи військового обліку та наявні архіви військкоматів.
Головна мета проєкту – створити автоматизовану систему обліку та контролю осіб, які підлягають мобілізації”, – ідеться в повідомленні ГУР.

По закінченню розробки системи її планують об’єднати з базами даних МВС (для контролю документів на виїзд за кордон), системою “Мігрант” (для обліку нерезидентів та тих, хто хоче змінити громадянство), ДІБДР (контроль власників та користувачів транспортних засобів), СНІЛС (страхові номери індивідуальних особових рахунків), даними Роскадастру, Росреєстру, ІПН і навіть клієнтськими базами мобільних операторів.

“Після введення в експлуатацію ця система забезпечить можливість тотального контролю за військовозобов’язаними, які не проживають за місцем реєстрації. Це гарантує отримання ними повісток навіть у випадку неможливості фізичного контакту – у формі СМС-повідомлень, електронних листів, повідомлень із соціальних мереж. Після цього всі вони будуть зобов’язані з’явитися у вказані терміни до місць обліку”, – зазначають у ГУР МОУ.

Читайте також:
“Чотири доби не сплю, як тут не пити? Х*хли в наступ підуть, а нас 30 з усієї роти лишилося”, – перехоплення ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна