Повітряна тривога в Україні: вилетіли стратегічні бомбардувальники РФ, є робота ППО

Вилетіли стратегічні бомбардувальники ворога, може бути кілька хвиль атак, щоб розосередити ракети територією України та заплутати дії української протиповітряної оборони.

Про це у понеділок, 5 грудня, повідомив речник Командування ЗС ЗСУ Юрій Гнат.

“Потрібно зберігати спокій, на сьогоднішній день, берегти себе, йти в укриття. Тут уже не тренування, ракети вже запущені. РФ продовжує робити те, що вона почала робити 10 жовтня – бити по об’єктах, перш за все, критичної інфраструктури. Знаємо інформацію, що сьогодні була “бавовна” на аеродромі Енгельс, і одразу ж після цього почалася метушня на аеродромі. Можливо, з цим і не пов’язано, але бачимо, що вилетіли стратегічні бомбардувальники, тому вже перша хвиля ракет пішла”, – сказав Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Спікер Командування ЗС ЗСУ уточнив, що таких хвиль може бути кілька, щоб розосередити ракети територією України та заплутати дії української ППО.

Також він зазначив, що вже є інформація щодо роботи протиповітряної оборони.

Попередньо відомо про роботу ППО в Полтавській області, повідомив глава ОВА Дмитро Лунін.

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба закликав мешканців регіону не ігорувати поточну повітряну тривогу та пройти в укриття. Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім попередив, що ворожі крилаті ракети вже в повітряному просторі України.

Читайте також:
У Єврокомісії зреагували на вибухи на аеродромах в тилу РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна