Підсумки ракетної атаки РФ: ППО збила більшість ракет, але є влучання по енергетичних об’єктах

доповнено

Під час ракетної атаки РФ на Україну 5 грудня сили протиповітряної оборони збили більшість російських ракет, а енергетики вже працюють над ліквідацією пошкоджень, яких все ж було завдано деякими влучаннями.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Обласні та міські військові адміністрації інформують про десятки збитих ракет: над Полтавщиною, Дніпропетровщиною, Черкащиною, Київщиною тощо.

Зокрема в районі повітряного простору Києва, за попередньою інформацією КМВА, було зафіксовано 10 ракет, з яких щонайменше 9 знищені ППО.

Під час об’їзду патрульні поліцейські виявили уламки однієї зі збитих ракет у полі, повідомив очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Фото: телеграм-канал Андрія Нєбитова

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив, що сили ППО в області відпрацювали “на повну” і збили до 10 російських ракет. “Прильотів” по Полтавщині не було.

За даними очільника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, захисники з повітряного командування “Схід” збили 15 російських ракет.

Відпрацювала протиповітряна оборона й над Черкащиною. “Над областю успішно спрацювала ППО. Наші захисники нас бережуть!” – повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Водночас є й “прильоти”: “Укренерго” повідомляє про аварійні відключення світла внаслідок влучання по обʼєктах енергетичної інфраструктури. Зокрема, зафіксовано два ракетні удари по інфраструктурних об’єктах на Одещині, внаслідок чого в самій Одесі та більшості громад Одеського району зникло електропостачання.

“В результаті масованого ракетного удару пошкоджена енергетична інфраструктура нашої області. Також є влучання в цивільні будинки та об’єкти цивільної інфраструктури“, – зазначив голова ОВА Максим Марченко.

Він також повідомив, що двоє людей отримали поранення.

За інформацією прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, були також влучання в енергооб’єкти у Київській та Вінницькій областях. Попри це, енергетична система країни функціонує та залишається цілісною, запевнив прем’єр.

Читайте також:
Через атаку РФ в Одесі повністю зупинене водопостачання

На території Молдови під час обстрілу РФ по Україні знову впала ракета. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна