Секретар РНБОУ – про світові гарантії безпеки для РФ: Вирок у Гаазі не передбачає смертної кари

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що гарантією безпеки для Росії можна вважати те, що європейська судова система є гуманною і вирок в Гаазі не передбачає смертної кари.

Про це Данілов написав у фейсбуці в неділю, 4 грудня, реагуючи на пропозиції президента Франці Еммануеля Макрона.

“Країні-терористу та вбивці хочуть надати гарантії безпеки? Замість Нюрнберга – підписання угоди з РФ і рукостискання? Українська кров на руках Путіна не завадить business as usual? Дивна логіка підкилимної дипломатії, час якої скінчився. Єдина гарантія – це гуманізм європейської судової системи, після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари”, – заявив секретар Радбезу.

Данілов підкреслив, що нині треба гарантувати безпеку світу від Росії, а не навпаки.

“Досвід Будапешта вам в пригоді. Коли ти беззбройний, ти не становиш загрози. Ми, на жаль, знаємо. Денуклеаризована й демілітаризована т. зв. Росія – найкраща гарантія миру для Європи та світу”, – резюмував Данілов.

Контекст

Цього тижня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Захід повинен розглянути варіанти, як задовольнити потребу Росії в гарантіях безпеки, якщо її президент Володимир Путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Читайте також:
Данілов відповів Симоньян: “Наші чарівні Оксани будуть плювати на собачі могили ваших чоловіків”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна