Правоохоронці перевіряють фото з нібито страченими партизанами на Луганщині, – Гайдай

У соцмережах з’явилися фото нібито повішених жителів Луганської області, яких, як пишуть, стратили російські окупанти за допомогу українським партизанам і військовим. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай уже відреагував: за його словами, цю інформацію перевіряють відповідні органи; це може бути фейк для залякування.

“З’явилася в інтернеті інформація і фотографії з приводу того, що українських жителів Луганської області, яких окупанти запідозрили у допомозі Збройним силам України, нібито повісили, і навіть таблички висять у них на грудях. У нас немає на 100% перевіреної інформації, що це не фейк. Дуже не хотілося б, щоб ми розповсюджували неперевірену інформацію, адже це саме те, чого хочуть кремлівський режим та окупанти, щоб потім звинувачувати нас у своїх фейках”, – сказав Гайдай на відео в телеграмі.

Голова обласної військової адміністрації припустив, що оприлюднені фото могли бути створені для залякування українців на тимчасово окупованій Луганщині, які справді допомагають українським військовим.

Гайдай закликав українців бути терплячими і  публікувати у соцмережах перевірену інформацію.

“За ці 10 місяців війни є багато інформації, як знущалися окупанти з жителів Луганської області. Є навіть інформація, що вони вбивали цивільних не тільки внаслідок артобстрілів, а й просто заходили в будинки і розстрілювали людей. Все було: і зґвалтування, і вбивства, і знущання. В цьому випадку інформацію треба перевіряти. Ми все збираємо, передаємо в наші правоохоронні органи, і далі вони вже розбираються”, – сказав керівник ОВА.

Контекст

Громадський активіст Сергій Стерненко оприлюднив у твіттері два фото, на яких нібито російські окупанти публічно стратили цивільних жителів Луганщини. На п’ятьох повішених фігурах – таблички на грудях із написами на кшталт “Предатель луганского народа”, “Он передавал сведения врагу. Смерть” та ін.

“Росіяни розстріляли мирних жителів Луганської області, Україна. Публічно і демонстративно, на весь світ. Я не розумію, чому Україні не дають нові танки й ракети, щоб покарати це абсолютне зло. Російське зло”, – підписав фото Стерненко англійською.

Цей допис поширив на своїй сторінці у Twitter міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс.

Читайте також:
В окупованому Біловодську партизани розстріляли авто з колаборантами, – Гайдай

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.