На Херсонщині спецпризначенці ЗСУ підняли український прапор на лівому березі Дніпра. ВІДЕО

Українська диверсійно-розвідувальна група підняла синьо-жовтий прапор на висотній споруді на лівому березі Дніпра в частині Херсонської області, що залишається під контролем армії РФ.

Про це стало відомо з соцмереж 3 грудня.

Так, українські спецпризначенці з підрозділу “Карлсон” на човнах перетнули річку, дісталися пристані на лівому березі та встановили український прапор на вежі біля берега, зняли відповідне відео.

“Цей прапор підняли бійці спецпідрозділу «Карлсон» – це стане плацдармом для деокупації лівого берега Херсонщини! Операція завершилася успіхом, і все завдяки точним координаційним і наступальним навичкам хлопців”, — прокоментували військові.

Це може відкрити можливості для того, щоб українські сили почали діяти на лівому березі Дніпра, йдеться у звіті Інституту вивчення війни за 3 грудня.

“…Російські сили очікують на наступальні дії України на східному березі та будують оборонні рубежі на південь від річки Дніпро. … Швидше за все, це створить умови для майбутніх наступальних операцій українських військ на окупованій території Херсонської області, якщо українські війська вирішать продовжувати наступ на цьому напрямку на півдні”, — зазначили експерти ISW.

З цього приводу радимо переглянути листопадову програму “Дикий і Лиховій” на YouTube-каналі “Новинарні“. На відео військовий аналітик Євген Дикий розповідає, що велика смуга на лівобережжі Дніпра фактично стала “сірою зоною”. Адже після деокупації правобережжя Херсонщини в першій декаді листопада українські ДРГ час від часу перетинають Дніпро та загодять на лівий берег – проводять там розвідку, певні диверсійні дії, готуючи плацдарм для ймовірного наступу.

Читайте також:
3-5 грудня частково знята заборона на перетин Дніпра в районі Херсона – для евакуації з лівого берега

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна