Головний прокурор ЄС уже готова розслідувати справи, пов’язані з обходом санкцій проти РФ

Головний прокурор Європейського Союзу Лаура Кодруца Кевеші, яка здобула репутацію борця з корумпованими політиками в Румунії, заявила про бажання приступити до роботи з тими, хто ухиляється від російських санкцій.

Про це 4 грудня повідомляє інформагенція Bloomberg.

Європейська прокуратура, яка функціонує вже понад рік, підготовлена для того, щоб упоратися з порушенням санкцій, оскільки ЄС просуває план визнати це кримінальним злочином відповідно до законодавства ЄС і надати її офісу повноваження переслідувати за це якнайшвидше, сказала Ковеші.

“Ми точно готові, ми можемо це зробити”, – сказала Лаура Ковеші в онлайн-інтерв’ю зі свого офісу в Люксембурзі.

“Одним із можливих злочинів, пов’язаних із порушенням санкцій, є контрабанда [підсанкційних товарів для РФ], і ми вже можемо це розслідувати, – пояснила вона. – Тож ми могли б почати вже сьогодні, якби в нас були правові інструменти”.

Нагадаємо, Рада ЄС 28 листопада одноголосно ухвалила рішення додати порушення санкцій до списку злочинів ЄС, включених до Договору про функціонування Євросоюзу.

Читайте також:
Євросоюз за два тижні презентує черговий пакет санкцій проти Росії та Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна