Швеція передає Україні системи ППО та допомагає у відновленні енергоінфраструктури

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що новий пакет допомоги від Швеції на суму майже 338 мільйонів доларів включає засоби протиповітряної оборони.

Про це глава уряду написав у телеграмі в четвер, 1 грудня.

“Новий «зимовий пакет» допомоги від уряду Швеції на майже $338 млн, який, зокрема, включає ППО, – вагомий внесок у нашу стійкість і перемогу”, – повідомив Шмигаль.

Він додав, що з прем’єр-міністром Королівства Швеція Ульфом Крістерссоном обговорив підтримку, необхідну для відновлення енергоінфраструктури України.

“Шведські трансформатори, генератори й інше обладнання вже допомагає у відновленні української енергосистеми. Дякуємо. Водночас захист неба над Україною від терористичних атак Росії залишається для нас пріоритетом”, – зауважив Шмигаль.

Він також додав, що Швеція долучилася до ініціативи президента України “Grain from Ukraine”, виділивши 10 млн євро на закупівлю українського зерна для країн Азії та Африки.

“Проговорили з паном Крістерссоном й амбітні плани на близьке майбутнє: приєднання України до ЄС та масштабну повоєнну відбудову”, – додав Шмигаль.

Нагадаємо, 17 листопада риксдаг Швеції ухвалив рішення – передати Україні протягом 2022 року оборонних матеріалів на максимальну суму в понад 3,0078 мільярда шведських крон (понад 287 мільйонів доларів) .До пакету допомоги входять системи протиповітряної оборони, боєприпаси, бронетехніка, індивідуальне спорядження, зокрема зимові комплекти одягу та засоби захисту тіла, обладнання для наведення гармат, намети та маскувальні сітки.

Читайте також:
Парламент Швеції ухвалив надання рекордної суми військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна