Німеччина передасть Україні додаткові Gepard

Уряд Німеччини хоче передати Україні додаткові зенітні самохідні установки Gepard, які можуть привезти з Катару.

Про це повідомило німецьке державне видання Deutsche Welle. Подробиці про постачання зброї стануть відомі тільки після того, як відбудеться передача.

“Канцлер Олаф Шольц у розмові з президентом України Володимиром Зеленським дав зрозуміти, що країна може знову відправити Україні деяку кількість установок Gepar”, – сказав прессекретар уряду Штеффен Хебестрейт.

Повідомляється, що установки можуть бути передані з запасів Krauss-Maffei Wegmann або з Катару де зараз стадіони чемпіонату світу з футболу захищені від можливих терористичних атак з повітря установками Gepard.

На цей час 30 таких зенітних установок вже було поставлено в Україну із запасів виробника Krauss-Maffei Wegmann.

Також компанія Rheinmetall планує налагодити в Іспанії виробництво 35-мм боєприпасів до зенітних установок Gepard, які, ймовірно, також будуть постачатися Україні.

В Україні Gepard став ефективною зброєю проти баражуючих боєприпасів «Shahed-136» іранського виробництва, пише “Мілітарний”.

Установка Gepard також використовується для захисту критичної інфраструктури України. Але ці системи не здатні ефективно боротися з балістичними ракетами противника. Установка може боротися з цілями на дальностях у районі 4-5 кілометра. Українські військові сподіваються, що вдасться отримати більше Gepard та достатню кількість боєприпасів до них.

Читайте також:
Німеччина передала Україні шість САУ Gepard

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна