Мама Дмитра “Ореста” Козацького представила світлини сина з “Азовсталі” у Європарламенті

У стінах Європарламенту відкрили виставку фоторобіт Дмитра “Ореста” Козацького. 

Про це “Новинарні” повідомили в Українському ветеранському фонді – представники цієї бюджетної установи стали одними з організаторів заходу в Брюсселі 29 листопада.

Ірина Юрченко, мама Дмитра Козацького, показала присутнім фото “Ореста”, яким він худим та змарнілим повернувся з полону. Фото зробили відомі українські митці Костянтин і Влада Ліберови.
Жінка розповіла, що в той час, коли її син Дмитро був у полоні, вона намагалася звʼязатися із матерями російських солдатів. Але ті не йшли на контакт і здавалося, що їм було геть байдуже на своїх дітей.

“Моя дитина на волі, але я не можу повноцінно радіти, адже думаю про інших матерів, які досі чекають своїх дітей із полону. Я буду на повну радіти лише тоді, коли останній військовополонений повернеться до України.” — наголосила пані Ірина на заходах.

Заступниця виконавчої директорки Українського ветеранського фонду Каріна Дорошенко розповіла про УВФ та напрямки, якими займається установа. Вона пояснила:

“Ми працюємо з ветеранами, військовополоненими, діючими військовими, які після повернення із фронту також будуть у статусі ветеранів. Україна зараз стає країною ветеранів, адже за 8 років російсько-української війни з 2014 року, кількість ветеранів сягала — 400 тисяч. Зараз ця кількість зросла до 1 млн 200 тис. І замість того, щоб прикрашати ялинку іграшками, наші військові прикрашають бліндажі малюнками дітей, а замість колядок вони чують свист ракет. Сьогодні українці та європейці маємо бути єдині, адже українські військові стоять на захисті безпеки всього європейського простору”, — сказала Каріна Дорошенко.

Також Каріна наголосила:

“Українці вдячні різним країнам за допомогу в обороноздатності нашої країни. Однак хочеться нагадати і про людей, які потребують опори – українські військові. На їхніх терезах вибір захисту країни часто стоїть із підірваним здоров’ям, втратою улюбленої справи, ризиком рідних втратити батька, матір, сина чи доньку. У вдячність за їхніх непростий вибір, ми, як державна інституція, дбаємо про їхнє майбутнє. І вже зараз нам потрібно забезпечувати психологічну і фізичну реабілітацію військових, реінтеграцію ветеранів у суспільство…”.

Катерина Поліщук “Пташка”  максимально привертала увагу до проблем військовополонених. 

“Тільки разом ми можемо повернути додому тих, хто ціною власного здоров’я, кар’єри, сімейного щастя дає змогу мати це мирному населенню України та Європи. Росія вбиває мирне населення. Росія катує полонених. Росія не дотримується жодних домовленостей! Обстрілює забороненими калібрами, катує військовополонених, знущається з мирного населення. Росія — країна терорист та злочинець, а злочинці мають бути покарані. Дайте змогу українському воїнству повернутись з полону і продовжити боротьбу”, – наголосила вона. 

Після презентації робіт Ореста та Костянтина та Влади Ліберових, їх підписали Ірина Юрченко та Катерина “Пташка” та подарували представникам Європарламенту. 

Додамо, що протягом 29 листопада українська делегація зустрілася з віцепрезидентом Європейського парламенту паном Робертсом Зіле, представниками найбільшої партії в Європарламенті EPP, членами Європейського парламенту Андрюсом Кубілюсом, Вітольдом Ващиковським та Володимиром Більчиком, головою делегації Європейського парламенту в Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС, Всеволод Ченцовим, представником України при Європейському Союзі, членами комітетів SEDE та DROI. Делегація поспілкувалася з активною молоддю під час Конференції Youth Leadership Academy. 

Читайте також:
До Херсона прибув перший після деокупації “Потяг до перемоги”. Серед провідниць – мати “азовця” Дмитра Козацького

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна