ДБР повідомило про підозру заступнику голови Держдуми Росії, який може контролювати 6 обленерго України

Слідчі Державного бюро розслідувань досліджують питання можливої причетності заступника голови Держдуми Росії Олександра Бабакова до діяльності групи компаній VS Energy, яка володіє об’єктами критичної інфраструктури на території України.

Про це в середу, 30 листопада, повідомила пресслужба ДБР.

Зазначається, що в управлінні VS Energy перебувають об’єкти енергетичної інфраструктури в Житомирській, Херсонській, Кіровоградській, Чернівецькій, Рівненській областях та Києві, на корпоративні права яких вже накладено арешт.

Раніше інформували про обшуки в цих обленерго.

Інформацію щодо стосунок Бабакова до обленерго ДБР “підсвітило” в контексті того, що цьому російському діячеві повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Заступник спікера парламенту РФ голосував за низку нікчемних федеральних законів щодо включення Запорізької та Херсонської областей, разом зі Снігурівським і Олександрівським районами Миколаївської області, до складу РФ як “новоутворених суб’єктів” федерації.

Слідчі ДБР встановили, що депутат і раніше підтримував у голосуваннях всі злочинні рішення, пов’язані з воєнними діями проти України та порушенням територіальної цілісності нашої держави.

“Результатом умисних дій російського депутата є численні людські жертви серед українських військовослужбовців та мирного населення, пошкодження і знищення об’єктів цивільної, критичної та військової інфраструктури в Україні.
У ході досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), Бабакову повідомлено про підозру”, – зазначили в ДБР.

Читайте також:
Близька до російського сенатора Бабакова компанія постачає електрику українським військам, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна