СБУ провела обшуки в офісах Мураєва

Служба безпеки України провела серію обшуків у колишнього нардепа, керівника забороненої проросійської партії “Наші” Євгена Мураєва.

Про це в середу, 30 листопада, повідомив пресцентр СБУ.

Заходи відбувалися за місцями проживання та в офісах самого Мураєва і його рідні, а також у його найближчих соратників.

“У результаті слідчо-оперативних дій вилучено готівку, в тому числі в російських рублях, зброю, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, а також інші матеріали…
Усе це – в рамках кримінального провадження за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада).
Наразі Мураєв переховується від правосуддя за кордоном”, – сказано в повідомленні.

На оприлюднених фото серед вилучених речей – зброя, готівка в рублях і доларах, російська література тощо.

Зазначається, що співробітники СБУ ініціювали проведення незалежних експертиз висловлювань політика.

“Їхні висновки свідчать про наявність у його діях ознак злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зрада). А саме – в контексті нанесення шкоди інформаційній безпеці України”, – ідеться в повідомленні спецслужби.

Крім того, за матеріалами слідчих СБУ, в ефірах підконтрольного Мураєву телеканалу “Наш” неодноразово поширювались наративи російської інформаційної пропаганди. Через це, а також через розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі, на телеканал були накладені штрафні санкції.

Наразі всі вилучені матеріали передано на експертизи. За їхніми результатами будуть вживатися подальші процесуальні дії.

Заходи проводили слідчі Управління СБУ у м.Києві та Київській області за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Читайте також:
Суд заборонив партію Мураєва “Наші”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна