Глава Єврокомісії заявила, що Україна втратила у війні з РФ вже 100 тисяч військових. Але видалила твіт

доповнено

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн виступила зі зверненням, у якому зокрема навела оцінку втрат України у війні проти Росії у 100 тисяч військових.

Про це йшлося у її твіті в середу, 30 листопада. Але невдовзі фон дер Ляєн видалила цей твіт.

Фон дер Ляєн присвятила звернення плану конфіскації заморожених російських активів та створенню спецтрибуналу для покарання Росії за злочин агресії проти України.

“Вторгнення Росії в Україну принесло смерть, спустошення та невимовні страждання. Усі ми пам’ятаємо жахи Бучі. За оцінками, на сьогодні загинули понад 20 тисяч мирних жителів і 100 тисяч українських військових”, – сказала президентка Єврокомісії.

Вона заявила, що Росія повинна заплатити за свої жахливі злочини, в тому числі за злочин агресії проти суверенної держави.

Станом на 11:50 твіт недоступний, можливо, видалений.

Президентка Єврокомісії зазначила, що ЄС пропонує створити спеціалізований суд за підтримки ООН для розслідування та судового переслідування злочину агресії Росії.

Фон дер Ляєн також повідомила, що Брюссель разом із партнерами розробить план конфіскації заморожених російських активів, щоб потім передати їх на відбудову України та для компенсації збитків, завданих війною РФ.

Читайте також:
Фон дер Ляєн оголосила п’ять висновків Європи щодо відновлення України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна